Vakantie-ideeën in de Vendée voor elk budget

De Vendée is een gebied in het westen van Frankrijk dat bekend staat om zijn prachtige landschap en stranden. Het is ook de thuisbasis van verschillende toeristische attracties zoals het Château de Montsoreau, de Cathédrale Saint-Vincent de Blain en de Puy du Fou. In dit artikel vind je enkele ideeën voor je volgende vakantie in de Vendée. Of je nu op zoek bent naar goedkope of dure vakantie-ideeën, lees verder voor meer informatie.

Plan vooraf

De beste manier om geld te besparen op vakantie is door vooruit te plannen. Dit zorgt ervoor dat je niet te veel geld uitgeeft aan reizen, eten en overnachtingen. Je moet echter ook ruimte maken voor ongeplande avonturen. Plan waar je heen wilt, maar zorg ervoor dat je ruimte laat voor serendipiteit. Als je bijvoorbeeld al weet dat je aan de kust wilt vertoeven, zoek dan alvast ruim van te voren camping Frankrijk aan zee, zo voorkom je dat je te hoge prijzen betaald. Verder weet je dan ook waar je terecht komt, gelukkig heb je in Vendée hele mooie campings.

Waar overnachten?

De beste plek waar je kan overnachten in Vendée is op een mooie camping, vooral als je met een gezin op pad bent is dit perfect! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij La Dune des Sables, dit is een camping die perfect is voor kids. Deze camping aan de kust heeft meerdere zwembaden waaronder een kinderbad, ook hebben ze glijbanen hier. Verder heb je ook een minigolfbaan bij de camping die perfect is om je kinderen een heerlijke dag te bezorgen. 

Ga naar het strand

Als je van het strand houdt, hoef je niet naar een ander gebied te gaan om van het zand en het water te genieten. De Vendée heeft verschillende prachtige stranden. Je kan een strand in de Vendée bezoeken om te genieten van warm weer, blauw water en gezellig gezelschap.

Bezoek een museum

Als je van kunst en cultuur houdt, kun je voor een budgetvriendelijke vakantie een museum in de Vendée bezoeken. Er zijn verschillende musea in de Vendée die verschillende kunsttentoonstellingen aanbieden. Je kunt het Musée des Beaux-Arts de Blain, het Musée de la Piscine de Baignes-Sainte-Croix of het Musée de la Vendée bezoeken. Dit zijn slechts enkele ideeën die je met een beperkt budget kan doen. Je kan ook gaan picknicken, een festival bezoeken of gaan wandelen om van een leuke vakantie te genieten.

Wereldtoerismedag
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart