Glamperen: de kunst van luxe kamperen

Glamping, een samentrekking van glamour en camping, is in opkomst en wordt steeds populairder. Een trend die het mogelijk maakt om van de natuur te genieten zonder in te boeten aan comfort. Waar traditioneel kamperen vooral draait om eenvoud en back-to-basics, brengt glamping een vleugje luxe en comfort in de wilde natuur. Het fenomeen is ontstaan uit de behoefte van vakantiegangers die het comfort van een hotel verlangen maar tegelijkertijd het gevoel van avontuur en vrijheid van kamperen willen behouden. Glampingaccommodaties variëren van luxe tenten en yurts tot boomhutten en omgebouwde schuren, compleet met comfortabele bedden, eigen sanitair en soms zelfs een keuken. De opkomst en populariteit van glamping zijn te danken aan een groeiend verlangen naar duurzame en unieke reiservaringen. Daarbij zijn glampings vaak gelegen op mooie, rustige locaties, ver weg van het massatoerisme. Zo kunt u genieten van de rust en ruimte, midden in de natuur, maar met de luxe van thuis. Een ervaring die steeds meer mensen aanspreekt.

Luxe kampeeruitrusting en faciliteiten

Kamperen hoeft niet per se te betekenen dat u in een kleine tent slaapt en u zelf moet redden met beperkte middelen. Tegenwoordig zijn er vele luxe uitbreidingen beschikbaar die uw kampeerervaring naar een hoger niveau tillen. Denk bijvoorbeeld aan een ruime tent met meerdere kamers, volledig ingericht met comfortabele bedden, een zithoek, een keuken en zelfs een eigen badkamer. Moderne technologieën, zoals draagbare oplaadbare accu’s en zonnepanelen, zorgen ervoor dat u niet zonder stroom hoeft te zitten. Ook zijn er speciale draagbare kookstellen beschikbaar waarop u een volledige maaltijd kunt bereiden. Ook de campingfaciliteiten zelf kunnen luxe zijn. Van verwarmde zwembaden en wellnessfaciliteiten tot volledig uitgeruste fitnessruimtes en restaurants met hoogstaande cuisine, u vindt het tegenwoordig op vele campings. Zelfs toegang tot wifi is geen uitzondering meer. Zo ziet u: kamperen kan net zo comfortabel zijn als een verblijf in een luxe hotel, dankzij de vele luxe kampeeruitrusting en faciliteiten die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Drie top locaties voor luxe kamperen

Wie droomt er niet van om te kamperen met alle luxe die u zich kunt voorstellen? Het combineren van het gevoel van vrijheid en verbondenheid met de natuur, maar dan met vijfsterrencomfort is een unieke ervaring. Op de Canarische Eilanden, een paradijselijk oord in het midden van de Atlantische Oceaan, vindt u glamping sites met privéterrassen, jacuzzi’s en zelfs butlerservice. U slaapt in luxueuze tenten en wordt ‘s morgens wakker met het geluid van de golven en een adembenemend uitzicht over de oceaan. In het Australische Outback kunt u ervoor kiezen om te ‘swaggen’. Dat is een typisch Australische vorm van luxe kamperen, waarbij u verblijft in een ruime tent met alle moderne voorzieningen, midden in de ruige natuur. In het noorden van Canada, Yukon, kunt u slapen in luxe yurts met glazen daken, waardoor u onder het noorderlicht kunt slapen. Het biedt u comfort en luxe, terwijl u geniet van de spectaculaire natuurlijke schoonheid rondom u.

Het milieu en luxe kamperen

Luxe kamperen kan een prachtige manier zijn om in contact te komen met de natuur en tegelijkertijd te genieten van de gemakken die we gewend zijn. Echter, het heeft ook een aanzienlijke impact op het milieu. Voorzieningen die vaak worden geassocieerd met luxe kamperen, zoals airconditioning, verlichting en warm water, hebben natuurlijk een hoge energiebehoefte. Deze energie komt vaak uit fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan klimaatverandering. Ook de bouw en het onderhoud van dergelijke faciliteiten hebben een aanzienlijk effect. Bovendien komt er bij luxe kamperen doorgaans een grote hoeveelheid afval kijken. Wegwerpverpakkingen, plastic bestek en borden, maar ook grotere items zoals afgedankte campinguitrusting. Dit afval wordt vaak niet correct verwijderd en eindigt als zwerfafval in de natuur. Verder kan het toenemende toerisme dat samengaat met luxe kamperen leiden tot verstoring van lokale ecosystemen. U moet denken aan geluidsoverlast, lichtvervuiling en vernietiging van habitats. Door bewust te kiezen voor duurzame opties, kan de impact op het milieu verkleind worden.

Wereldtoerismedag
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart