Het het klimaat van Tenerife ideaal om te overwinteren

Ben jij voornemens om er deze winter even heerlijk tussenuit te gaan, maar heb je er geen zin in om langer dan 5 uur in het vliegtuig te moeten zitten? Dan is Tenerife een absolute aanrader. Als één van de populairste eilanden van de Canarische eilanden, is het ook in de wintermaanden heerlijk vertoeven hier. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden, hoef je dus ook niet bang te zijn dat je het koud krijgt. het klimaat van Tenerife is dusdanig lekker dat het er het hele jaar door perfect is vertoeven. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je iets van trui, jas of vest meeneemt. Ook is een broek met lange pijpen geen overbodige luxe. Omdat de zon natuurlijk een stuk vroeger onder gaat, kan het ‘s avonds flink afkoelen.

Hoe warm is het in de wintermaanden op Tenerife ?

Tenerife is het perfecte eiland voor wanneer je heerlijk wilt kunnen genieten van de zon, maar het liefst niet zo ver wilt vliegen. Aangezien Tenerife op zo ongeveer 4 uur vliegen is, is het dus ook perfect voor een 8-daagse vakantie, iets wat je vaak bij een reistijd van 8 uur of langer niet snel zal doen. Met name door de extra tijd die het je kost en vaak ook het tijdsverschil, houd je er van de 8 dagen effectief maar 6 over. Niet voor niets is Tenerife daarom ook zo populair. Tijdens de wintermaanden is het heel goed mogelijk dat het kwik boven de 25 graden uitstijgt. Toch kun je hier ook prima met een graad of twee lager zitten. Het voordeel aan deze eilandengroep is, is dat ze parallel liggen aan Marokko en dus ook Afrika, waardoor wanneer de wind gunstig staat, de warmte van de Sahara over de zee over deze eiland waait.

Hoe is het in de avonduren?

Wat je vaak ziet, is dat het bij landen waar het vroeg donker is, ook eerder afkoelt tijdens de avonduren. Dit geldt dus ook voor Tenerife. De reden is dat de zon minder lang schijnt, waardoor er minder warmte kan blijven hangen. Ga je in de zomermaanden naar dit eiland, dan is het klimaat van Tenerife natuurlijk volledig anders. Sterker nog, de kans dat het een graad of 8 warmer is, die is vrij groot. Ook zal je tijdens deze periode ‘s avonds geen lange broek nodig hebben en ook geen vest met lange mouwen. Toch zien we dat deze eiland gedurende deze maanden van het jaar wel minder populair zijn.

Het perfecte vakantieweer

Ben je op zoek naar een eiland met het perfecte vakantieweer, dan is het eiland waar je moet zijn. Vooral in de wintermaanden hoef je niet bang te zijn dat het extreem heet wordt en kun je dus gerust en vooral ook onbezorgd genieten van een heerlijke vakantie. Kies je voor een all in resort, dan kunnen we je verzekeren dat het je werkelijk aan niets zal ontbreken. Kies je voor een verblijf met alleen logies en ontbijt, dan zijn er aan de boulevard tientallen tentjes waar je de dag heerlijk kunt beginnen met een vers gezette kop koffie of cappuccino uiteraard. Ook het ontbijt is er heerlijk, waardoor je onbezorgd de dag kunt beginnen.

Wereldtoerismedag
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart